Prinsengracht | Amsterdam

Prinsengracht

Renovation of a Canal House  |  Amsterdam  |  the Netherlands

A stately property on an Amsterdam canal has been prepared for the next decade. In addition to a major renovation in the rich, original style, several spaces were developed in a contemporary manner, but with the same allure as the old building. The attic has been converted into a light guest apartment. In this open space ‘the block’, incorporating the kitchen, bathroom and storage space, provides a visual separation between living and sleeping.

ProjectRenovation of a Canal House, Amsterdam, the Netherlands
Design practiceburoKetting
ArchitectMonica Ketting
Period2011-2013
StatusCompleted
TeamMonica Ketting, Tjeerd Steenhuis, Dorien Stevens
ProgrammeHouse with guest room
PhotographyChiel de Nooyer