Egelantiersgracht | Amsterdam

EGELANTIERSGRACHT

From House and Garage to a Personalized Home  |  Amsterdam |  the Netherlands

A former garage and a residential floor in the adjacent building have been combined and converted into a single dwelling. Other than a spectacular view of an Amsterdam canal, the rooms of this property are largely cut off from daylight. Creating connections between the adjacent spaces not only results in a pleasant route through the house, but also allows light and fresh air to optimally enter the house.

ProjectFrom House and Garage to a Personalized Home, Amsterdam, the Netherlands
ClientMerleen Kingma and Normen Macdonald
Design practiceburoKetting
ArchitectMonica Ketting
Period2011-2012
StatusCompleted
TeamAvital Broide, Monica Ketting
ProgrammeLiving space and guest house 180 m2
Building costs€ 130,000
ContractorBPA Aannemersbedrijf
Engineering FirmPensera
PhotographyChiel de Nooyer