Partners

KettingHuls is in 2012 opgericht door Monica Ketting en Daniëlle Huls. Beide hebben jaren ervaring in het vakgebied en hebben op allerlei verschillende hoedanigheden gewerkt aan bouwprojecten, stedenbouwkundige plannen, beeldkwaliteitsplannen, onderzoek en strategieën.

Daniëlle Huls
Vanaf 1997 werkte Daniëlle Huls bij de architectengroep in Amsterdam. Hier is zij in 2002 benoemd tot naamgevend architect waarna zij in 2005 haar eigen bureau begon: Daniëlle Huls Architect. In 2007 besluit zij dat haar interesse meer ligt op het raakvlak tussen architectuur en de omgeving en begint zij als stedenbouwkundig ontwerper bij Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur en treedt na twee jaar toe tot de directie. Hier werkte ze aan stedenbouwkundige plannen, beeldkwaliteit en ontwikkelingsstrategieën voor gebieden, dit in relatie tot de openbare ruimte en het landschap.

Ze geeft onderwijs aan de Academie van Bouwkunde in Amsterdam en aan de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit in Delft. Daniëlle studeerde Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft en behaalde eveneens haar diploma aan de Architectural Association School of Architectuur (AA) in Londen.

Monica Ketting
Monica Ketting heeft een ruime werk ervaring opgebouwd bij Atelier Zeinstra van der Pol, nu Dok architecten, waar ze twaalf jaar heeft gewerkt, de laatste zes jaar als architect directeur. Binnen dit bedrijf werkte ze in eerste instantie veel aan woningbouw projecten, daarna ook aan openbare gebouwen en interieur. In 2007 heeft ze een eigen bedrijf opgericht, HENK architecten van waaruit ze in 2011 verder is gegaan als buroKetting. Vanuit haar eigen bedrijf heeft de verbreding en verdieping van het werkgebied doorgezet. Daarnaast groeide de aandacht in het werk voor de omgeving van gebouwen vanuit de overtuiging dat deze grote invloed heeft op de kwaliteit van een gebouw.

Als onafhankelijk extern adviseur is ze daarnaast lid van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van Amsterdam sinds 2017. Monica Ketting is als architect opgeleid aan de TU Delft.

PDF | KettingHuls | CV Danielle Huls

PDF | KettingHuls | CV Monica Ketting

PDF | KettingHuls | Projectenlijst

FotoJJockel-9673-700 px website