Oranjewerf in Amsterdam

De eerste stappen naar een herontwikkeling zijn in gang gezet met de herinrichting van de landtong naast de werf van Damen Shiprepair.

Eerste fase volgens inrichtingsplan van Delva Landscape

Graag willen we dat het fantastische uitzicht aan het einde van de landtong zo snel mogelijk voor iedereen bereikbaar is. De landtong was lange tijd alleen in gebruik voor opslag maar zal geleidelijke aan een steeds grotere rol bij de placemaking van deze plek!

Samen met Delva Landscape hebben we een plan gemaakt voor de herinrichting.

Ongeveer de helft van de containers blijft behouden, degene die nog in een goede staat zijn en nog verhuurt worden. De nieuwe open structuur van containers die zo ontstaat maakt het mogelijk via verschillende routes naar het einde van de landtong te lopen en daar van het uitzicht te genieten. De bestaande stelconplaten blijven liggen, onder de weggehaalde containers ligt geen verharding. Hier zullen bomen worden aangeplant en een halfverharding markeert een padenstructuur.

Op de overgebleven containers worden een aantal nieuwe geplaatst die gehuurd kunnen worden als werkruimte of vergaderruimte.

Aan het einde van de landtong krijgt het al aanwezige ponton een nieuwe functie: het stedelijk balkon aan het water. Een constructie op het ponton maakt de plek zichtbaar vanaf het water en kan door middel van doeken en zeilen beschutting bieden tegen de wind en regen. Een aantal foodtrucks kunnen op het ponton worden gereden, zodat je in de avondzon hier bijvoorbeeld een frietje kunt eten. Door het ponton naar voor te schuiven (op de oude ligplek van de superclub boot) ontstaan er een kleine binnenhaven waar bootjes kunnen aanmeren.

Naar projectpagina

 

Eerste fase volgens inrichtingsplan Delva Landscape