Nobelhorst in Almere


De locatie voor dit cluster van gebouwen ligt tussen Nobelhorst en de Hoge Vaart in. De nieuwe haven met sluis markeert de entree naar Nobelhorst per boot. De 46 meter hoge toren is zichtbaar vanaf de A6 en zal dadelijk het ‘billboard’ zijn voor deze nieuwe wijk.

Het waternetwerk, wandelpaden en fietsroutes kruisen elkaar bij het cafe bij de sluis en de watertoren in de oksel tussen de haven en de gracht Nobelhorst in. Dit knooppunt is onderdeel van het recreatienetwerk van Almere en is zo een startpunt voor een mooi zondagse fietstocht voor de bewoners van Nobelhorst.

Rondom de haven ligt een groep gebouwen die samen een markant silhouet aan de Hoge Vaart vormen. De toren, het ‘warehouse’ met schoorsteen, de bootwoningen, de trommel met cafe en de watertorenwoning. De industriële uitstraling is onderdeel van de reeks van al aanwezige gebouwen in Nobelhorst: de melkfabriek, de tabaksschuur, de buurtschuur en de zagerij.

2016 – heden | In samenwerking met Leukehuizen.nl. In opdracht van Vink Bouw.

Situatie

Toren met 51 appartementen

Plattegrond toren

Gevels en doorsnede toren

De ‘Warehouse’ met 41 woningen waarvan een in de ‘schoorsteen’

De kleine basisunits kunnen op verschillende manieren geschakeld worden tot grotere woningen.

De ‘warehouse’ met de verschillende woningtypes.

7 bootwoningen

 

Studies voor de ‘watertorenwoning’