Vliervelden in Oosterwold

Situatie

Samen met Vink Bouw, Leukehuizen.nl en de Stadsboeren van Almere ontwikkelt KettingHuls een appartementengebouw op het nieuwe erf van Tom en Tineke Saat (de stadsboeren) in Oosterwold Almere. Naast de hooischuur en de stal komt op het erf ook een woongebouw met 24 appartementen, een woonhuis voor de boer, een winkel voor de verkoop van de producten van het land en een klusschuur voor bewoners.

Het silhouette van het houten gebouw refereert naar de pioniersschuren van de Verenigde Staten. Ook in Oosterwold wordt gepionierd binnen de set van spelregels van het ruimtelijke raamwerk voor deze nieuwe wijk. Oosterwold wordt niet ‘van bovenaf’ gemaakt aan de hand van een alomvattend plan, maar ‘van onderop’ aan de hand van een veelheid van particuliere plannen.

De toekomstige bewoners zijn onderdeel van het leven op het erf. Tussen de tractoren, koeien en hooibalen woon je samen rondom de bij de appelboomgaard met om je heen de landbouwgrond van de stadsboer waarop gewerkt wordt.

2016 – heden | In samenwerking met Leukehuizen.nl. In opdracht van Vink Bouw

Straatgevel

Zuidgevel aan de erfzijde

Langsdoorsnede

Moestuin boer | woning boer | winkel | poort | appartementen | entree appartementen | parkeren

Locatie langs de Goudplevierweg

Oosterwold

Gouwplevierweg in Oosterwold Almere